Okulun Tarihçesi

Köyde 1923 yılından beri okul mevcuttur.1968 yılında Hasan-Hamza Köse beylerin bağışlamış oldukları tapulu arazinin üstüne birçok kez okul binası yapılmıştır. Birleştirilmiş sınıf uygulaması en son 2000 yılında yapılan bina ile kaldırılmış,2000 yılında 8 yıllık eğitimi rahatlıkla karşılayacak bir bina yapılmıştır. Ancak yarım bırakılmış olan ihata duvarı, komşu bahçenin sulanması sonucu okul bahçesinin bir bölümünün sular altında kalmasına sebep olmaktadır. Okulun bahçesinde 1 su deposu (köyün su ihtiyacı bu depodan sağlanmakta),1 tuvalet binası (4 ayrı bölmeden oluşmakta),daha önce lojman olarak kullanılan yan binada anasınıfı ve bilişim teknolojileri sınıfı, 1 yemekhane (eski okul binası tadilattan geçirilerek oluşturuldu),1 kantin (eski depo ve WC’nin birleştirilip tadilattan geçirilmesi sonucu oluşturulmuştur.)

Futbol ve basketbol sahası bulunmaktadır. Yetişmiş ağaçları bulunan okulda eğitim ve öğretim ilköğretim düzeyindedir.2000 yılından itibaren taşımalı sistemle eğitim öğretime devam etmektedir.Avadan Köyü,Avadan Kanal yolu,Avadan Hataylılar,Günyurdu Atgirmez Mevkii,Topa loğlu mevkii,Arıklı Köyü ve Çadırlar mevkii öğrenci taşınmaktadır.Okulun bina oturumu 200 metrekaredir.Okul oyun bahçesi ise 4530 metrekaredir.Şu anda 8´i ortaokul, 4´ü ilkokul ve 1´i anasınıfı olmak üzere 13 derslik bulunmaktadır.

02.01.2024 18